Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai avem un elicopter navalizat Astăzi făcea antrenamente pe deasupra localității Tuzla

ro

10 Jan, 2013 16:25 1591 Marime text

Ministerul Apărării a cumpărat de la compania IAR SA din Braşov, prin negociere fără anunţ de participare un elicopter navalizat cu peste 54 de milioane de lei (peste 12 milioane de euro).

Ministerul Apărării a ales procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, întrucât produsul poate fi furnizat numai de un anumit ofertant, din motive tehnice, se arată în anunţul de atribuire. Precizăm că în prezent, IAR Braşov este singurul producător de elicoptere militare şi comerciale din ţară, pentru care furnizează şi servicii de upgrade, mentenanţă şi piese de schimb.

IAR Brasov este jucător mare în industria aerospaţială din România încă din 1925. Societatea este activă şi în domeniul construcţiei de avioane uşoare (utilitare şi de agrement), baloane şi dirijabile.

Principalii clienţi ai IAR Braşov sunt statul român şi o serie de parteneri externi din Israel, Oman, Angola şi Pakistan.

Astăzi, elicopterul făcea antrenamente prin zona Tuzla, cele mai multe zboruri fiind efectuate pe deasupra câmpurilor dintre Tuzla- Eforie Sud- Topraisar- Costineşti.

Trebuie reamintit că la Tuzla se află baza de elicoptere ale Forţelor Navale.  

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii