Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi are loc ceremonia de predare-primire a primului lot de avioane F-16 Fighting Falcon

ro

28 Sep, 2016 10:34 2495 Marime text
Ceremonia de predare-primire a primului lot de avioane F-16 Fighting Falcon de către Forțele Aeriene Române de la Forțele Aeriene Portugheze va avea loc, astăzi, la Baza 5 Aeriană din Monte Real.

„Primele șase aeronave F-16 Fighting Falcon care poartă pe fuselaj însemnul tricolor al Forțelor Aeriene Române vor fi preluate oficial din Portugalia mâine. Deși ezit să folosesc cuvinte mari, atunci când vorbesc despre achiziții, fie ele și majore, trebuie să spun că mâine va fi o zi cu adevărat istorică pentru România și armata sa", a scris Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Ioan Motoc, acum două zile, pe rețeaua de socializare, Facebook.

În septembrie 2014, primii militari aparținând Forțelor Aeriene Române au început, la Baza 5 Aeriană de la Monte Real, Portugalia, cursul de trecere pe aeronava multirol.

La finalul acestei perioade de pregătire, 80 de militari (piloţi, personal tehnico-ingineresc şi specialişti în planificare) vor fi instruiţi pentru a fi în măsură să execute întreaga gamă de misiuni specifice aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

Aeronavele folosesc schema de vopsire Carpathian Ghost, care asigură un camuflaj optim pentru îndeplinirea misiunilor de apărare aeriană în condițiile de mediu specifice României.
 
Anul trecut, autoritățile române au anunțat intenția de a mai achiziționa și alte aparate de tip F-16.

Citește și: Mihnea Motoc: Primele șase avioane F-16 vor fi preluate mâine
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii