Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia United Hands România a dăruit iubire, cadouri şi jocuri în dar de Valentine’s Day

ro

15 Feb, 2015 11:20 2063 Marime text
Dragoste, cadouri şi jocuri în dar, de Valentine’s Day. De toate acestea au avut parte copiii Casei Benjamin, parte a Fundaţiei Project Romanian Rescue, care s-au bucurat ieri de vizita neaşteptată a voluntarilor Asociaţiei United Hands România. Cupidon a împărţit daruri, zâmbete, voie bună şi a primit la schimb, poveşti frumoase cu suflet de copii, bune de păstrat în cufărul cu amintiri. 



Nouă copii care locuiesc în modulul familial de băieţi Casa Benjamin din Mihail Kogălniceanu au primit în dar de Valentine’s Day, din partea voluntarilor Asociaţiei United Hands o masă de biliard, dar şi produse igienico-sanitare, necesare întreţinerii zilnice.



Atât cei mici, cât şi cei mari s-au bucurat de cadourile primite, iar timp de câteva ore s-au jucat alături de voluntari şi au împărtăşit impresii din timpul anului şcolar. Nu au lipsit din programul zilei nici activităţile recreative: tenis de masă, biliard şi alte jocuri de grup: „Mă impresionează faptul că sunteţi aproape de copii, că ştiţi să-i abordaţi. Apreciez voluntariatul, ar trebui încurajat mai mult în rândul tinerilor din România şi vă mulţumesc că v-aţi rupt din timpul vostru pentru a petrece câteva ore alături de copiii noştri”, a declarat Ioana Carmen Guşatu, secretar şi asistent social Project Romanian Rescue.



Echipa voluntarilor United Hands a rămas plăcut impresionată de primirea călduroasă a copiilor Casei Benjamin, care şi-ar fi dorit să petreacă mai mult timp alături de ei: „Ne bucurăm că am reuşit să le facem o supriză chiar de Valentine’s Day şi ne-a mişcat foarte mult modul în care aceşti copii au grijă unul de celălalt şi altruismul de care dau dovadă. Totodată, este bine că am reuşit să-i cunoaştem şi în zona lor de confort şi ne-am apropiat mult mai mult, nu doar în cadrul evenimentelor organizate de asociaţia noastră”, a mărturisit Mihaela Buzilă, organizator al evenimentului din partea Asociaţiei United Hands România.

Modulul familial de băieţi „Casa Benjamin” din localitatea Mihail Kogălniceanu aparţine Fundaţiei Project Romanian Rescue. Casa face parte din cele 3 unităţi supravegheate de reprezentanţii fundaţiei. Mai există modulul familial de fete „Casa Chara”, din localitatea Valu lui Traian şi Centrul de Zi „Casa Charis” din Constanţa, ambele adăpostind 26 de copii. Fundaţia Project Romanian Rescue există din 1997 şi îl are ca fondator pe Daniel Mercado. Casa Benjamin a fost construită în 2004 şi poartă numele lui Ben Kubassek, care a sprijinit construcţia acesteia.

În ultimii 14 ani, Asociaţia United Hands România s-a evidenţiat în rândul organizaţiilor non-guvernamentale din zona Dobrogei, misiunea acesteia fiind de a oferi sprijin umanitar şi asistenţă socială în mediul rural, dar şi de a veni în ajutorul copiilor mai puţin favorizaţi, aparţinând centrelor de plasament din Constanţa. În prezent, reprezentanţii asociaţiei coordonează activităţile a 12 centre din oraş şi din împrejurimi, care au fost incluse în programe, alături de voluntari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii