Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arsi de soare, romanii nu au vrut sa plece pe de plaje (video)

ro

26 Jul, 2010 01:24 1481 Marime text

Soarele a fost iarasi periculos de stralucitor la malul marii, unde au ajuns duminica peste 150.000 de oameni. Multi au vrut sa se bronzeze mai repede si au stat pe plaja si-n orele amiezii, cand razele ultra-violete le pot provoca arsuri.

"In cateva zile nu patim nimic", si-au spus turistii, dar medicii ii contrazic, mai ales ca a fost si un cod portocaliu de radiatii. Si au avut dreptate pentru ca la punctele de prim- ajutor au ajuns multe persoane care au crezut ca soarele este cel mai bun prieten al pielii. Duminica au aflat cat de mult s-au inselat.

Insolatia poate aparea si dupa cateva zile de la expunerea indelungata la soare, anunta medicii. Mai intai apare senzatia de usturime a pielii, apoi vin migrenele insotite de greturi si varsaturi. Si mai grav este ca oamenii nu inteleg si merg in continuare la plaja.

Pe langa insolatie, radiatiile ultraviolete ataca si ele pielea, spun specialistii. Tocmai de aceea, la amiaza, oamenii nu ar trebuie sa mai stea la plaja, dar foarte putini iau in seama acest avertisment.

Ca sa stea cat mai mult la soare, unii turisti pun sezlongul direct in apa. Altii se ingroapa in nisip, daca nu-si cauta cumva perechea pe plaja. Ramane de vazut daca aventura de-o vara se va transforma intr-o relatie serioasa.

Din pacate norii care s-au adunat pe cer in ultimele ore i-au alungat pe turistii care aveau de gand sa-si prelungeasca weekend-ul.

Politistii de la Rutiera ii sfatuiesc pe soferi sa aleaga si rutele ocolitoare si asta pentru ca nu intotdeauna drumul cunoscut este si cel mai rapid.

Sursa: Stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii