Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arest preventiv pentru Adrian Sârbu

ro

04 Feb, 2015 07:23 1721 Marime text
Curtea de Apel Bucureşti a decis, în această noapte, arestarea preventivă a lui Adrian Sârbu sub acuzaţiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare, decizia fiind luată după mai multe ore de deliberare, informează Mediafax.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Adrian Sârbu a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, mandatul său expirând ieri seară la ora 20.30.

Sârbu a declarat, ieri seară, la ieşirea de la Curtea de Apel Bucureşti, că nu poate comenta acuzaţiile procurorilor şi că instanţa a rămas în pronunţare, notează Mediafax.

Întrebat cum comentează acuzaţiile procurorilor, de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare, Sârbu a afirmat: „Nu pot să comentez asta la acest moment pentru că deja sunt sub alt regim. Ce am avut de comentat am comentat, poziţia mea mi-am susţinut-o, avocaţii au susţinut-o, din acest moment e în pronunţare".

În ceea ce priveşte utilizarea termenului „Pontaghiţă" în declaraţia făcută cu o seară în urmă, după reţinerea sa, Adrian Sârbu a precizat că tot ceea ce a spus până acum „rămâne valabil".

Liana Petrovici, acuzată de complicitate la spălare de bani în acelaşi dosar şi reţinută ieri, va fi plasată sub control judiciar, tot ca urmare a deciziei CAB. Un comunicat al Parchetului ICCJ transmis în cursul zilei de marţi anunţa punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Adrian Sârbu şi faţă de Liana Petrovici, relatează Mediafax.

Conform procurorilor, „la solicitarea inculpatului Sârbu Adrian, inculpaţii Şerban Liliana, Grigoruţa Roxana Dorina, Bălan Eugenia (arestată în altă cauză), Dinu Sorin, Cozac Daniela Reghina (cercetată în stare de libertate), Crisbăşan Rodica şi Chiş Gheorghe Dragoş, împreună cu suspecţii Atanasiu Diana şi Eremia Dragoş au folosit o schemă infracţională în scopul sustragerii de la plata către Bugetul General Consolidat al Statului a Taxelor şi Impozitelor, schemă în care au fost interpuse mai multe societăţi comerciale care au derulat operaţiuni fictive, în intervalul 2011 - 2014, în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societăţile din grupul MEDIAFAX (SC MEDIAFAX GRUP SA, SC MEDIAFAX SA, SC APROPO MEDIA SRL)".

Sursa: Mediafax
Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii