Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 200 de cetateni, printre care romani, parasesc Fasia Gaza

ro

05 Jan, 2009 15:31 933 Marime text

Aproximativ 200 de cetăţeni, dintre care: români, norvegieni, germani şi francezi vor pleca astăzi, din Fâşia Gaza, iar armata israeliană va face formalităţile necesare pentru evacuare. În comunicatul enis de Ministerul Afacerilor Externe se arată că plecarea srăinilor din Fâşia Gaza depinde de procedurile consulare general valabile, dar şi de legislaţia internă a Israelului. "Aceşti cetăţeni nu ar fi putut ieşi din Fâşia Gaza dacă nu primeau acordul autorităţilor israeliene", precizează MAE.

"Autorităţile israeliene au autorizat ca toţi cei 63 de cetăţeni români şi cu dublă cetăţenie (română şi palestiniană) care au solicitat să părăsească Fâşia Gaza să o facă prin punctul de frontieră Erez, în cursul zilei de 5 ianuarie, începând cu ora locală 6.30", se anunţă în comunicatul de la Ministerul Afacerilor Externe, citat de Realitatea.net.  

"Personalul ambasadei a contactat în timpul nopţii toate familiile interesate pe care le-a informat despre posibilitatea de a părăsi imediat Gaza, însă majoritatea cetăţenilor români au decis să nu facă acest demers acum", menţionează acelaşi comunicat.

Potrivit sursei citate, personalul consular al ambasadei se află la frontieră, pentru a asigura eliberarea documentelor de călătorie necesare şi tranzitarea teritoriului israelian spre Iordania, atunci când cetăţenii români vor ajunge la Erez.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii