Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aplicaţia de prevenire a vitezei excesive, în care copiii sunt implicați activ în siguranța rutieră (video)

ro

24 Sep, 2016 14:59 2653 Marime text
Lansată deja de la începutul verii, aplicația “Plimbă Ursul” este primul joc anti-plictiseală la drum lung, în care copiii învață reguli de circulație și sunt implicați activ în siguranța rutieră. Jocul este este deja disponibil gratuit în Google Play şi App Store.

Cum funcționează?
Atunci când este activat într-o mașină în mers, jocul este direct influențat de viteza reală a mașinii, prin GPS. Când viteza legală este depășită, copilul este anunțat în timp real de către personajul principal din joc și este rugat să-l atenționeze pe șofer pentru a încetini.

Dacă șoferul nu reduce viteza în timp util, copilul pierde puncte în joc sau jocul chiar se termină.

Copiii ajung să fie ei cei care influențează comportamentul părinților la volan, devenind veritabili copiloți la drum lung.

Mai important decât orice este, însă, că micuții învață “din mers” că viteza excesivă nu aduce nimic bun.  Jocul devine astfel un important instrument de educație rutieră.

Aplicația “Plimba Ursul” este un proiect dezvoltat de Automobil Clubul Român în colaborare cu FIA (Federation Internationale de l’Automobile) si agentia Publicis Romania, în cadrul Campaniei Mondiale Decada Acţiunii pentru Siguranţa Rutieră 2011 – 2020.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii