Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:23 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apar normele legii insolvenţei personale

ro

15 Jan, 2016 21:09 509 Marime text
 
Încep să apară normele legii insolvenţei personale, lege care a fost amânată cu un an tocmai fiindcă nu se aprobaseră normele. Iar acum după acest eşec, guvernul vine cu criterii mai puţin stricte decât cele propuse iniţial pentru alegerea oamenilor ce vor forma comisiile de insolvenţă, scrie Digi24. Se cere mai puţină experienţă, e mai puţină rigoare vis-a-vis de sacţiunile primite de eventualii membri sau chiar de relaţia lor cu băncile. 

După doar o zi în care au stat în dezbatere publică, au fost adoptate o parte din normele care vor reglementa comisia de insolvenţă de la nivel central, cea care va hotarî câţi bani va putea cheltui persoana fizică aflată în procedură de insolvenţă. Ea stabileşte practic ce anume înseamnă trai rezonabil, pentru a se putea decide mai departe ce parte a veniturilor unei familii să fie blocate, relatează Digi24.

Felul în care vor fi aleşi membrii acestei comisii diferă însă mult de normele din forma iniţială a proiectului. Se coboară puternic ştacheta, iar planul, scrie profit.ro, citat de Digi24, este ca într-o lună de zile comisia să fie formată.

Dacă iniţial se cerea ca membrii să aibă o experienţă de cel puţin nouă ani la instituţia care îi numeşte în comisie, acum normele prevăd o vechime de doar un an într-o funcţie care să aibă totuşi legătură cu insolvenţa. În comisia de la nivel central ar urma să fie numit câte un om de la Ministerul de Finanțe, ministerul muncii, protecția consumatorului, ministerul de justiţie şi de la registrul comerțului, relatează Digi24.

De asemenea, iniţial proiectul spunea că pentru un post la comisia centrală persoana numită trebuie să nu fi primit nicio sancţiune disciplinară în ultimii şapte ani. Normele proaspăt aprobate de Guvern scurtează acest termen la doar jumătate de an, astfel că mai multe persoane s-ar putea înscrie în aceste condiţii. În mod paradoxal, inclusiv cei care sunt rău-platnici.


Sursa: Digi24
Sursa foto: nineoclock.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii