Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:47 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţuri importante pentru pensionari

ro

26 Jan, 2016 22:58 1103 Marime text
În această seară, Claudia Ana Costea, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a spus că pensionarii care nu au beneficiat de recalcularea pensiei de la 1 ianuarie 2016 vor beneficia de o eşalonare a sumelor recalculate în următorii doi ani.
 
„Recalcularea era prevăzută să înceapă de la 1 ianuarie. Vreau să îi asigur pe toţi beneficiarii recalculării că pentru pensionarii în grupele I şi II de muncă probabil se vor face o eşalonare a acestora. Dacă nu au reuşit să primească din 1 ianuarie în aceşti doi ani vor primi întreaga sumă. E foarte greu să ai un nivel de trai decent cu 700 de lei. Am pledat pentru indexarea pensiilor cu 5% pentru că atât a permis bugetul. Vom propune următorului Executiv cu câte procente va fi posibil să se mărească pensiile pe estimările bugetare pe 2017", a declarat Claudia Ana Costea, la România TV.
 
„În ce priveşte pilonul doi va trebui să lucrăm la planuri de investiţii pentru a spori şi să asigurăm condiţii de trai decente beneficiarilor lor. Ar fi bine să se realizeze o aşezare a actelor normative în privinţa pensiilor. (...) Anul acesta nu poate fi susţinut proiectul «cea de-a 13 pensie», din punctul meu de vedere", a punctat ministrul.

Ti-a placut articolul?

Comentarii