Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:09 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important de la RAJA Constanța pentru abonați

ro

20 Feb, 2017 14:22 1105 Marime text
În ultimele zile, tot mai mulți abonați au solicitat clarificări legate de acțiunea de transmitere a extraselor de cont către toți abonații, indiferent de statutul juridic al acestora: persoane fizice, persoane juridice sau asociații de locatari/proprietari.
 
În conformitate cu prevederile Legii nr. 82/1991 „Legea contabilitãții” republicatã, „persoanele juridice au obligația sã efectueze inventarierea generalã a elementelor de natura activelor, datoriilor ……., cel puțin odatã în cursul exercițiului financiar…” precum și a Ord. 2861/2009 Art.1 alin.1 „Inventarierea are ca scop principal stabilirea situației reale a tuturor elementelor de natura activelor, datoriilor….aparținând altor persoane juridice, în vederea întocmirii situațiilor financiare anuale care trebuie sã ofere o imagine fidelã a poziției financiare și a performanței entitãții pentru respectivul exercițiu financiar”.
 
În conformitate cu aceste prevederi legale, toți agenții economici sunt obligați să transmită aceste extrase de cont către toți clienții. În cazul furnizorilor de utilități, inclusiv abonații persoane fizice sunt clienți și de aceea aceste extrase de cont sunt transmise și către ei.
 
În aceasta situatie, SC RAJA SA a procedat corect și legal la transmiterea extraselor de cont cu sumele datorate de clienți la data de 31.10.2016. Aceastã interogare a soldului, impusã de legislația în vigoare aratã situația clientului la data de 31 octombrie 2016 și nu reprezintã o somație de platã sau o avizare, având doar un caracter pur informativ.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii