Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andreea Paul PNL cere audierea conducerii BNR în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor

ro

16 Jan, 2015 16:07 1082 Marime text
 
PNL cere audierea conducerii BNR în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, pentru a identifica soluţii pentru a-i proteja pe cei care au credite în franci elveţieni, a declarat, vineri, pentru Mediafax, prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul.

Ea a spus că această audiere ar trebui să se facă „cât mai repede", arătând că, dacă există voinţa majorităţii parlamentare, aceasta s-ar putea întâmpla înainte de 1 februarie, într-o sesiune extraordinară, informează Mediafax.

„PNL consideră că trebuie agreat cât mai repede un mecanism de sprijin pentru cei afectaţi de calamităţile financiare, similar cu cele existente în agricultură", a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Ea a susţint că, spre exemplu, un român care are un credit şi o rată lunară de 400 de franci trebuie să scoată din buzunar „de pe o zi pe alta", din cauza cursului de schimb, o sumă egală cu cea pentru un plin de benzină.

„Un român creditat în franci, care are o rată lunară de 400 de franci se vede nevoit să scoată din buzunar cu aproape 240 de lei mai mult de pe o zi pe alta, în urma unei mişcări artificiale, brutale a cursului de schimb. E echivalentul unui plin de benzină", a explicat Paul, secretar al Comisie de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: agri-news.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii