Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă la un colegiu, unde un profesor ar fi pus un elev să implore o notă mai mare

ro

06 Feb, 2016 20:08 1562 Marime text
 
Un profesor de matematică de la Colegiul "Tudor Vianu" și-ar fi umilit elevii. Cel puţin aşa a relatat mass-media. În clasă, dascălul ar fi spus că îi dă un punct în plus la teză celui care îl roagă în genunchi. Unul dintre adolescenți ar fi făcut acest lucru.
 
Pentru că incidentul a devenit public pe o rețea de socializare, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a decis să dispună un control în regim de urgență la Colegiul respectiv, pentru investigarea acuzațiilor care i se aduc acelui cadru didactic.
 
 
"Mă aștept ca măsurile să fie de așa natură încât să sancționeze și să descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice", a declarat ministrul Curaj, într-un comunicat de presă remis de instituţia pe care o conduce.
 
Ministerul Educației reamintește că, potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să desfășoare acțiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viața intimă, privată și familială a acestuia.
 
Adrian Curaj a cerut, de asemenea, tuturor inspectoratelor școlare județene să adopte cele mai potrivite măsuri de consiliere și îndrumare, astfel încât spațiul școlii să nu mai fie locul derapajelor de comportament în rândul cadrelor didactice sau al elevilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii