Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anca Boagiu Autostrada Soarelui va fi gata în iunie 2012

ro

29 Jul, 2011 20:45 1206 Marime text

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat astăzi că, în luna iunie a anului viitor, Autostrada Soarelui va fi finalizată, fiind deschise deja ofertele. "În luna iunie 2012 Autostrada Bucureşti-Constanţa va fi finalizată (...) Pot să vă spun că astăzi (vineri, n.r.) au fost deschise ofertele pentru alegerea constructorului de pe ultima porţiune, Cernavodă-Medgidia. Decizia de a rezilia contractul cu Colas a fost una bună, care va aduce economii pe acest tronson, deoarece - deşi nu pot să vă dau încă nişte sume - ştiu că suma cerută de Colas era chiar mai mare decât cea mai scumpă ofertă primită astăzi", a declarat Boagiu, informează NewsIn.

Termenul de finalizare pentru centura Constanţa, construită de Asocierea dintre FCC Construccion şi Astaldi, este iunie 2012, bugetul total pentru varianta de ocolire fiind de peste 430 milioane lei fără TVA. Bugetul este susţinut prin Fondul de coeziune, de la Guvernul României şi prin BERD. Varianta de ocolire a municipiului Constanţa trece prin localităţile Ovidiu, Valu lui Traian, Cumpăna şi Agigea.

Pentru tronsonul Medgidia - Constanţa din Autostrada Soarelui s-au achiziţionat 50% din materialele de construcţie, în valoare de 90 de milioane de euro. De asemenea, a fost achiziţionată şi o jumătate din necesarul pentru centura Constanţei, în valoare de 65 de milioane euro, potrivit MTI. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a notificat, pe 11 aprilie, firma Colas cu privire la rezilierea contractului pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Cernavodă-Constanţa, tronsonul Cernavodă-Medgidia, şi a anunţat că întreprinde demersuri pentru o nouă licitaţie de atribuire. otrivit CNADNR, măsura a fost luată de către Companie ca urmare a refuzurilor repetate ale Colas de a continua execuţia lucrărilor invocând diverse motive pentru a justifica întârzierile şi având în vedere lipsa unei planificări şi mobilizări corespunzătoare, precum şi lipsa aprovizionării cu materiale.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii