Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAT Litoralul romanesc nu mai este competitiv

ro

02 Aug, 2010 19:37 1484 Marime text
Operatorii de turism încearcă să îi atragă pe turiştii străini cu circuitele culturale din ţară şi cu zonele montane. Cel mai căutate destinaţii sunt Valea Prahovei, Maramureş, Bucovina, satele săseşti şi Delta Dunării, unde turiştii străini petrec între 10 şi 14 zile.

"La ora actuală, litoralul nostru nu este competitiv. Dacă vorbim de circuite, România este o ţară frumoasă pentru a vizita circuite culturale, zone montane. Din acest motiv şi brandul turistic de ţară s-a axat pe natură, munţi, istorie", a precizat Traian Bădulescu.

Dacă litoralul nostru este ocolit de străini, cel bulgăresc atrage un număr foarte mare de turişti. Astfel, potrivit unui sondaj, Bulgaria a devenit destinaţia preferată a britanicilor care pleacă în vacanţă în străinătate. Litoralul bulgăresc de la Marea Neagră surclasează staţiuni celebre pentru plajele lor, cum ar fi Rio de Janeiro sau Sydney.

Infrastructura mai bună, calitatea serviciilor sau experienţa în turism fac diferenţa dintre litoralul românesc şi cel bulgăresc. "Faţă de litoralul românesc, cel bulgăresc este mai mare, are un raport calitatea-preţ mai bun şi au experienţa germană. Litoralul românesc mai are mult până când o să fie la fel de atractiv ca cel al vecinilor noştri. Litoralul din România nu are pachete all inclusive, calitatea serviciilor este deficitară pentru că lucrează cu personal sezonier şi necalificat. Plus că litoralul nostru nu a fost privatizat de la început", a completat Traian Bădulescu.

Chiar şi ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, săptămâna trecuta, la Shanghai, că România nu poate practica turism de masă, pentru că litoralul este afectat de starea infrastructurii şi de lipsa de interes a investitorilor şi autorităţilor locale.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lucy 03 Aug, 2010 20:52 problema mare cu frunza asta...in rest pare ok toata creatia aia. Se vede ca au facut o profesioniti ai domeniului..
  • MIHNEA4u 03 Aug, 2010 20:23 cred ca e o chestiune de timp pana se redreseaza si litoralul nostru...n-o fi mereu asa!
  • Kokka 03 Aug, 2010 20:22 dda, litoralul nostru chiar are probleme, dar degeaba se investesc mii de euro, ca mizeria e facuta de lipsa de bun simt si de buna creshtere a romanilor, chestie pe care un ministru nu prea o poate rezolva, oricat incearca
  • Madalina 03 Aug, 2010 17:44 O data ce problema este identificata dna Udrea cred ca se va straduii sa o rezolve.