Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:18 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF Prejudiciu de peste 80 de milioane de lei, cauzat statului de una dintre cele mai mari firme de pază

ro

30 Aug, 2016 18:50 1461 Marime text
Unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de securitate din România s-a sustras de la plata unor obligații fiscale de peste 80 milioane de lei către bugetul de stat, reprezentând taxa pe valoarea adăugată, impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii și contribuțiile aferente salariilor, precum și impozit pe dividende, informează, astăzi, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Contribuabilul a ținut o contabilitate fictivă, a depus la organele fiscale înscrisuri completate cu sume care nu sunt conforme cu realitatea, conducând la declararea către bugetul general consolidat a unor obligații fiscale mult diminuate. Astfel, contribuabilul a declarat ca obligații fiscale sume pe care avea posibilitatea să le achite, în vederea obținerii certificatului fiscal cu obligații zero. Acest lucru i-a permis să participe și să câștige licitații organizate de companii de stat sau instituții ale statului, adjudecând în mod fraudulos contracte de prestări servicii", se menționează într-un comunicat al ANAF.

De asemenea, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli fără documente justificative, fără legătură cu obiectul de activitate a firmei și în cuantum mult mai mare decât în realitate.

Potrivit ANAF, pentru asigurarea recuperării prejudiciului, în iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmărire penală specializate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii