Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ample manifestări dedicate Zilei Mangaliei Vezi ce a pregătit primăria

ro

04 Sep, 2013 18:19 1840 Marime text
Primăria municipiului Mangalia, în parteneriat cu Protoieria oraşului, sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului, vor organiza, vineri, 6 septembrie, o procesiune religioasă închinată Naşterii Maicii Domnului, eveniment ce va deschide seria manifestărilor dedicate Zilei Mangaliei. Cu această ocazie, începând cu ora 16.00, un sobor de monahi de la Muntele Athos va aduce Moaştele Sfintei Paraschevi la Biserica Sfântul Mina din Mangalia.

Totodată, va fi susţinută o slujbă religioasă, unde sunt aşteptaţi credincioşi din Mangalia şi alte localităţi ale judeţului Constanţa. În aceeaşi zi, începând cu ora 20.00, pe străzile Mangaliei va avea loc o procesiune religioasă, în cadrul căreia Moaştele vor fi duse la Biserica Sfântul Gheorghe, de către un sobor de 60 de preoţi condus de Î.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Aceştia vor fi însoţiţi de 36 de militari cu torţe, care se vor deplasa pe traseul Biserica Sfântul Mina - Şoseaua Constanţei - Biserica Sfântul Gheorghe, locul final al procesiunii.

Seria manifestărilor cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Zilei oraşului va continua duminică, 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică. Astfel, începând cu ora 15.00, pe platoul din faţa Casei de Cultură din Mangalia, vor avea loc mai multe spectacole de muzică şi dans, susţinute de cei mai mici dintre artiştii oraşului. În cadrul aceleiaşi manifestări, cu începere de la ora 18.00, va avea loc pe plaja 'Laguna' din Mangalia, un frumos spectacol de echitaţie. Totodată, pe străzile municipiului, vor defila, în paradă, trăsurile trase de cai, din cadrul Hergheliei Mangalia.

De asemenea, atât în Piaţa Centrală, cât şi în Portul Turistic din Mangalia, muzica reprezentativă a armatei va oferi publicului mai multe momente artistice cu specific militar. De la ora 20.00, turiştii şi localnicii sunt aşteptaţi la scena plutitoare din Portul Turistic, unde va avea loc un concert cu artişti precum Simona Nae, Alb/Negru, Hi-Q şi Mihai Mărgineanu.

Printr-o Hotărâre a Consiliului Local, adoptată în 24 aprilie anul curent, s-a stabilit ca Ziua Mangaliei să se sărbătorească în fiecare an, în data de 8 septembrie, cu ocazia sărbătorii Naşterii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii