Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:11 26 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de sute de mii de lei aplicate de polițiștii locali din Constanța în câteva zile. Șoferii, în topul celor sancționați (galerie foto)

ro

18 Mar, 2019 10:30 838 Marime text
În perioada 11.03.2019-17.03.2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 1365 (1177 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2018) sancțiuni contravenționale în valoare totală de 319.887 lei.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, pe parcusul săptămânii trecute oamenii legii au constatat, în limita competențelor conferite de lege :
 • 32 contravenții  pentru consum de produse din tutun într-un spațiu public în care acest lucru este interzis,
 • 194 abateri pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public municipiului Constanța,
 • 136 abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice în zonele adiacente centrelor comerciale, parcurilor, piețelor agroalimentare și în cartierele de blocuri sau case,
 • 539 încălcări ale legislației rutiere,
 • 41 contravenții pentru nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de idetitate ale cetățenilor români,
 • 349 contravenții pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun,
 • 5 abateri de la normele legale privind obligațiile care le revin deținătorilor de animale de companie dintr-o rasă canină considerată periculoasă sau agresivă,
 • 6 abateri contravenționale pentru executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire,
 • 20 contravenții pentru nerespectarea obligațiilor legale de către operatorii economici în vederea obținerii actelor emise de autoritatea publică locală în vedererea funcționării,
 • 1 încălcare a normelor legale privind desfășurarea activităților de picnic,
 • 39 contravenții privind exercitarea unor acte de comerț ilicit,etc.

”De asemenea, polițiștii locali au dispus ridicarea de pe domeniul public a autovehiculor staționate neregulamentar în aproprierea unor unități de învățământ din municipiul Constanța.
Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale.
Reamintim numerele de telefon unde cetățenii pot semnala fapte antisociale care intră în competența Direcției Generale Poliția Locală Constanța  -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanța!” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii