Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:34 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AmCham România, îngrijorată de schimbări majore în politica fiscală

ro

27 Apr, 2017 09:25 2733 Marime text
AmCham România susţine menţinerea cotei unice de impozitare, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la introducerea unor schimbări majore de politică fiscală, fără consultări aprofundate cu părţile implicate.
 
„În contextul informaţiilor apărute în presă despre intenţia de introducere a impozitului pe venitul global, AmCham Romania reiterează susţinerea fermă pentru menţinerea actualei cotei unice de impozitare care s-a dovedit a fi cea mai eficientă politică fiscală pentru economia României. În absenţa capacităţii actualei infrastructurii de administrare fiscală de a acomoda fluxul şi volumul de informaţii generat de sistemul propus, considerăm că trebuie evitată introducerea unui mecanism cu un grad de complexitate şi noutate care va crea dificultăţi populaţiei. Sunt reale şi îngrijorările exprimate vis a vis de creşterea birocraţiei, şi faţă de atingerea ţintei de colectare de venituri la bugetul de stat. În acelaşi timp, considerăm că transferul obligaţiilor de plată a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, anunţat recent în media, necesită o abordare integrată şi consultări ample având în vedere că implică o schimbare semnificativă de paradigmă fiscală precum şi modificări ale nivelului de fiscalizare a veniturilor salariale”, precizează, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Camerei Americane de Comerţ din România. 

Aceştia îşi exprimă îngrijorarea cu privire la introducerea unor schimbări majore de politică fiscală într-un orizont de timp care nu permite suficient spaţiu pentru consultări aprofundate cu toate părţile implicate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii