Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambulanţele au fost solicitate de sărbători

ro

26 Dec, 2010 18:31 1302 Marime text

Ambulanţa a primit sute de solicitări începând din seara de Ajun şi până duminică, la Serviciile de Ambulanţă. Medicii recomandă să nu consumăm în exces carne, dulciuri şi alcool.  

"Trebuie consumate multe fructe şi legume proaspete; de asemenea, se va evita excesul de dulciuri. Cozonacul, care este un aliment al sărbătorilor, bogat în nucă, în ciocolată, cacao, trebuie consumat dimineaţa, cel mult după masa de prânz, dar raţional, fără a face excese, niciodată seara. Se va însoţi cu un pahar de lapte sau cu un pahar de iaurt. Carnea de porc va fi întotdeauna însoţită de o cantitate considerabilă de legume, legume la grătar sau legume fierte. Trebuie evitat consumul de alcool excesiv", a spus medicul Alice Grasu.Ceaiul verde este unul dintre cele mai bune remedii contra stărilor de ameţeală şi de greaţă.

Este indicat ca un consum ridicat de alcool să fie urmat de opt ore de somn şi opt ore de pauză alimentară.Specialiştii recomandă ceaiurile de sunătoare, păpădie sau sucurile de fructe, care vor ajuta ficatul să-şi revină.

În acelaşi timp, doctor Eugen Hriscu reaminteşte care este consumul normal de alcool. "Se recomandă ca bărbaţii să nu depăşească două unităţi pe zi. O unitate de alcool este o măsură internaţională, se referă la 12 grame de alcool pur care, orientativ, se găsesc într-o bere mică de 330 de mililitri sau un pahar de vin de 125 de mililitri sau un shot de tărie de 40 de mililitri. În ce priveşte consumul la un eveniment, se recomandă să nu se depăşească mai mult de patru unităţi într-o seară", a declarat Eugen Hriscu.

 

www.rra.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii