Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Turciei în România, Osman Ertaş, a cerut să fie primit în audienţă la MAE

ro

21 Jul, 2016 21:11 2303 Marime text
Secretarul de stat  pentru afaceri europene, Cristian Bădescu, l-a primit în audiență astăzi  pe ambasadorul Republicii Turcia în România, Osman Koray Ertaș, la solicitarea acestuia. 

Cu această ocazie, ambasadorul Turciei a informat cu privire la ultimele evoluții ale situației interne din țară, inclusiv declararea stării de urgenţă. A reafirmat, în context, angajamentul ţării sale pentru valorile europene.

În cadrul discuțiilor, partea română a reconfirmat interesul României pentru menținerea unei Republici Turce stabile, membru al NATO şi partener cheie al UE, ancorat în valorile europene. A evidenţiat că autorităţile române au condamnat în termeni cei mai fermi tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia şi a reiterat sprijinul pentru instituţiile legitime ale ţării. Totodată, partea română a exprimat regretul pentru pierderea de vieţi omeneşti în decursul acestor evenimente.

Demnitarul român a subliniat că România sprijină viitorul european al Turciei care să respecte pe deplin principiile democratice, drepturile omului, statul de drept, în linie cu concluziile Consiliului Afacerilor Externe din 18 iulie 2016. România urmărește cu atenție efectul măsurilor adoptate de autorităţile turce ulterior tentativei de lovitură de stat, care nu trebuie să împiedice dezvoltarea pe viitor a societăţii turce pe baze democratice, inclusive şi stabile.

La solicitarea părții române, ambasadorul turc a reconfirmat atenția specială pe care autoritățile turce o acordă turiștilor străini, inclusiv cei români, aflați în această perioadă în Turcia, în principal în zonele turistice.

În cursul discuției, secretarul de stat român a solicitat clarificări privind unele declarații recent apărute în spațiul public, cu privire la unităţile de învăţământ Lumina. Ca răspuns, partea turcă a precizat că nu a solicitat formal, la vreun moment, închiderea acestora.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii