Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:39 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada României la Bangkok continuă cercetările în cazul naufragiului ambarcațiunii thailandeze

ro

28 May, 2016 11:49 596 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis printr-un comunicat de presă că patru turiști români au fost răniți ușor în urma naufragiului unei ambarcațiuni thailandeze, care a avut loc joi, specificând de asemenea că Ambasada României la Bangkok continuă demersurile pe lângă autoritățile competente pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate deținea și cetățenia română.
 
„Ambasada României la Bangkok a fost informată la data de 27 mai 2016, de către poliția din insula thailandeză Koh Samui, cu privire la producerea unui accident în data de 26 mai, în care a fost implicat un grup de 36 turiști, printre care și patru cetățeni români, care se aflau într-o ambarcațiune. Potrivit primelor informații primite, 3 persoane au decedat, iar restul pasagerilor au fost răniți, fiind transportați de către poliția marină și serviciul de urgență medicală la spital pentru îngrijiri medicale”, a transmis MAE.
 
De asemenea, reprezentantul Ambasadei de la Bangkok a luat de urgență legătura cu unitatea spitalicească unde au fost transportați răniții, pentru a obține informații suplimentare referitoare la starea de sănătate a acestora. Potrivit informațiilor comunicate de spital, cei patru turiști români au fost răniți ușor și, întrucât nu au necesitat îngrijiri suplimentare, au fost toți externați în cursul zilei de vineri.
 
„Ambasada continuă demersurile pe lângă autoritățile competente pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate în urma incidentului, identificate în baza documentelor de călătorie pe care le aveau asupra lor, deținea și cetățenia română. Misiunea diplomatică păstrează în permanență legătura cu autoritățile thailandeze și este pregătită să acorde asistență consulară de specialitate în limita competențelor legale”, a mai comunicat Ministerul Afacerilor Externe. 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii