Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:19 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Bica şi Dorin Cocoş află azi dacă ies din arest

ro

21 Apr, 2015 09:45 789 Marime text
Alina Bica și Dorin Cocoş vor afla azi decizia judecătorilor în dosarul "Bica 2".  Magistraţii de la Curtea Supremă decid dacă arestul preventiv va fi înlocuit cu arestul la domiciliu pentru cei doi.
 
Magistraţii Înaltei Curţii iau marţi în discuţie contestaţia procurorilor anticorupţie privind prima măsură din dosarul Bica 2, care spune că de îndată ce inculpaţi au fost trimişi în judecată, Alica Bica şi Dorin Cocoş pot merge acasă în arest la domiciliu, notează romaniatv.net.
 
În dosarul Microsoft, Dorin Cocoş a primit arest la domiciliu, iar în dosarul ANRP 1, magistraţii au hotărât că şi Alina Bica se poate întoarce acasă, în arest la domiciliu.

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, se află în arest la Penitenciarul de Femei Târgşor, după ce pe numele ei au fost emise două mandate de arestare preventivă, în dosarele cunoscute sub numele ANRP 1 şi ANRP2. Între timp, în primul dosar, magistraţii au dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu, însă fosta şefă a DIICOT a rămas cu cel de-al doilea mandat.

Dorin Cocoş are calitate de inculpat în două dosare. În dosarul ANRP 2, Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

Dorin Cocoş are calitate de inculpat şi în dosarul Microsoft, în care a şi fost trimis în judecată alături de fostul primar de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru.

Citeşte şi

Veste bună pentru suspecţii din dosarul ANRP Alina Bica şi Dorin Cocoş, în arest la domiciliu

Ti-a placut articolul?

Comentarii