Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alin Simota, fostul finanțator al Jiu Petroșani, a fost arestat

ro

30 Sep, 2014 18:53 1548 Marime text
Fostul finanțator al clubului Jiul Petroșani, Alin Simota, fost vicepreședinte al PNL Hunedoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism ( DIICOT ), informează Agerpres.

"Procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Alba Iulia au obținut astăzi arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Alin Simota. Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația DIICOT împotriva încheierii prin care Tribunalul Alba respinsese solicitarea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestarea preventivă, având în vedere faptul că inculpatul Simota Alin a încălcat obligațiile impuse", se arată într-un comunicat al DIICOT, transmis marți AGERPRES.


Alin Simota este acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat, fiind reținut la începutul lunii august. Ulterior, Tribunalul Alba a decis să fie arestat la domiciliu.

Procurorii DIICOT au efectuat atunci opt percheziții domiciliare și la sediul unor firme din județul Hunedoara, la Petrila și Petroșani, inclusiv la locuința lui Alin Simota.

Prejudiciul în acest caz este estimat la aproape un milion de euro.

Activitatea grupului infracțional s-ar fi derulat, potrivit procurorilor, între 2007 și 2012.

sursă foto: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii