Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleșii locali din Năvodari și-au dat acceptul pentru modernizarea stadionului Flacăra (video)

ro

26 Jun, 2013 06:55 2554 Marime text
Proaspăt promovată în Liga I, Săgeata Năvodari a primit licența de la Liga Profesionistă de Fotbal și îndeplinește toate criteriile pentru a evolua în competiția supremă a fotbalului românesc. Mai puțin unul: stadionul din Năvodari trebuie extins și modernizat pentru a putea găzdui partide din Liga I.

La aproximativ 100 de miliarde de lei vechi se ridică lucrările de modernizare ale Stadionului Flacăra. Extinderea tribunelor la o capacitate de 8.800 de locuri, cu posibilitatea de creștere ulterior la 12.000. Întreaga infrastructură a arenei va fi refăcută: urmează construirea instalației de nocturnă, a celei de drenare și încălzire a gazonului, amenajarea de parcări, spații de cazare destinate jucătorilor și alte stabilimente cu care sunt dotate stadioanele moderne.

Edilul orașului Năvodari atrage atenția asupra faptului că administrația locală nu va cheltui mai mulți bani ca până acum pentru susținerea echipei în Liga I. Bugetul este mult mai mare ca pentru evoluția în liga secundă, însă echipa va primi aproximativ un milion de euro de la Liga Profesionistă de Fotbal din drepturile de televizare ale partidelor. În plus, posibilitatea de a atrage sponsori importanți este mult mai mare dacă evoluezi în Liga I decât în cea secundă.

Aleșii locali au votat și un proiect de hotărâre care prevede asanarea unor terenuri mlăștinoase și trecerea lor în circuitul agricol sau construibil al orașului. Măsura vine în beneficiul proprietarilor și va crește substanțial potențialul economic al acestor spații. Vizate sunt, printre altele, zonele adiacente fostului combinat de îngrășăminte UAT, combinatului Petromidia sau CET Midia.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Victor Nita


Sursa: tvlitoral.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii