Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă! În atenţia celor cu telefoane Android

ro

08 Aug, 2016 17:26 2445 Marime text
Un grup de cercetători a descoperit o breşă în sistemul de securitate al telefoanelor cu Android. Datele personale ale utilizatorilor ar putea fi compromise.

Checkpoint susţin că software-ul care rulează pe procesoarele Qualcomm are deficienţe de securitate, ceea ce înseamnă că aproximativ 900 de milioane de utilizatori Android sunt în pericol să fie afectaţi de un eventual atac, potrivit BBC News.

Deocamdată însă, nu există indicii că această vulnerabilitate ar fi fost exploatată până acum de hackeri. „Sunt însă sigur că veţi vedea că acest lucru se va întâmplă în următoarele trei sau patru luni", a declarat Michael Shaulov, director la Checkpoint. „Întotdeauna este o cursă între noi şi ei, să vedem cine găseşte primul vulnerabilitatea, băieţii buni sau cei răi", a mai spus el.


Iată şi modelele de smartphone care ar putea fi afectate de această breşă de securitate:
- BlackBerry Priv;
- Blackphone 1 şi Blackphone 2;
- Google Nexus 5X, Nexus 6 şi Nexus 6P;
- HTC One, HTC M9 şi HTC 10;
- LG G4, LG G5 şi LG V10;
- New Moto X by Motorola;
- OnePlus One, OnePlus 2 şi OnePlus 3;
- Versiunile SUA ale Samsung Galaxy S7 şi Samsung S7 Edge;
- Sony Xperia Z Ultra.

Problema a fost descoperită în software-ul care controlează chipset-ul grafic şi în codul care dirijează comunicarea dintre diferite procese care rulează pe un smartphone.

În cazul în care un hacker ar ataca un telefon cu procesor Qualcomm, ar putea obţine acces la toate datele personale ale utilizatorului respectiv. Shaulov mai spune că utilizatorii de Android ar trebui să instaleze numai aplicaţiile care sunt în magazinul oficial al Google Play. De asemenea, Checkpoint a creat o aplicaţie specială, QuadRooter Scanner, care verifică dacă un telefon are vulnerabilităţi.

Deocamdată, compania Qualcomm nu a avut nicio reacţie oficială, potrivit ştirile PRO TV.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii