Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ai văzut vreodată ouă lungi? Iată cum sunt acestea produse! (video)

ro

12 Jun, 2016 17:54 2242 Marime text
Un jurnalist s-a dus să mănânce la un pub. El a comandat un ou cu pâine. Je a primit comanda, însă, uitându-se în farfurie, a constatat că fiecare felie de ou arată egal. Acasă fiecare felie arăta diferit. Je a mâncat și a plecat. Următoarea dată când a intrat în restaurant, jurnalistul Je a întrebat bucătarul ce este cu acele ouă lungi ce i-au fost servite. În primul rând, Je spune că s-a gândit că e o glumă, o șmecherie de-a bucătarului, însă acesta l-a asigurat că ceea ce mănâncă este un ou adevărat.
 
Jurnalistul și-a chemat echipa și a început să investigheze ”cazul”. Ei au constatat că aceste ouă veneau din Danemarca. Și totuși... de ce sunt lungi? Bucătarul a zâmbit și i-a spus lui Je că ouăle sunt făcute de pui normali, care fac ouă normale.
 
Procesul de creare a acestor ouă stă cam așa: se deschide oul, se izolează albușul de gălbenuș. Se pune albușul de ou într-o formă exterioară, lăsându-le să se agite. Se lasă în mijloc un spațiu. Apoi se umple acel spaţiu cu gălbenușul de ou. Apoi se fierbe până când gălbenușul este tare. Gata. Aceasta este varianta foarte scurtă. Urmărind filmuleţul, chiar dacă nu înţelegeţi limba, vă puteţi da seama care este întregul proces prin care trec ouăle până când ajung... lungi. La final, ele sunt ambalate și congelate. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii