Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:41 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ai susținut astăzi simularea pentru Evaluarea Naţională la matematică? Îți prezentăm baremul de corectare

ro

23 Feb, 2016 18:54 1227 Marime text
 
Elevii înscrişi în clasa a VIII-a au început încă de ieri simulările pentru Evaluarea Naţională. Dacă ieri au susținut proba scrisă la Limba şi literatura română, astăzi copiii au avut de trecut și de examenul la proba de Matematică.
 
Dacă doriți să verificați alături de copii ceea ce au făcut la examen, vă prezentăm baremul de corectare la examenul de Matematică.
 


Mâine va avea loc proba la limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale). Rezultatele vor fi comunicate în data de 4 martie. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
 
Subiectele pentru simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar modelelor publicate pe site-ul www.subiecte2016.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut.
 
Corectarea lucrărilor va fi făcută de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin evaluarea, unul dintre ei fiind cel care predă la clasă, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional.
 
 
 

Sursa foto: b365.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii