Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ridicat de procurori de la o întâlnire cu Vanghelie Adrian Sârbu, REŢINUT în dosarul "Mediafax" (video)

ro

02 Feb, 2015 18:41 2453 Marime text
Adrian Sârbu a fost chemat în această seară la Parchetul General, informează B1 TV. Conform sursei citate, omul de afaceri a ajuns la sediul instituţiei pentru audieri în dosarul Mediafax.

De asemenea, înainte de audieri, acesta nu a dori să facă declarații Sârbu este audiat în dosarul Mediafax, în care este acuzat de evaziune fiscală de peste 26 milioane de euro.

De asemenea, mai multe firme și angajați din fostul imperiu PRO, parte din el trecut la Adrian Sârbu prin trustul de presă Mediafax Group, sunt direct vizate de anchete.
 
Sute de angajați sau foști angajați care au avut legătură cu trustul lui Sârbu au fost audiați în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală.

Trustul de presă deţinut de omul de afaceri Adrian Sârbu, Mediafax Group, şi-a cerut insolvenţa la finalul anului trecut.

Mediafax Group este trustul care deţine, printre altele, site-urile gandul.info, prosport.ro, zf.ro, apropo.ro, mediafax.ro. În print, Adrian Sârbu deține Ziarul Financiar și tot el este proprietarul celei mai mari agenții de presă private din România, Mediafax.

UPDATE, ora 18.50


Conform unor surse citate de B1 TV, Adrian Sârbu ar fi urmărit penal în această cauză. Deocamdată, omul de afaceri se află în faţa anchetatorilor. La finalul audierilor se vor anunţa măsurile dispuse în cauă de procuror.

În prima parte a lunii decembrie 2014, trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul Mediafax Group. Măsura luată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanţa supremă. Cele trei persoane vizate de măsura arestării preventive sunt Roxana Dorina Grigoruţă, Sorin Nicolae Dinu şi Gheorghe Dragoş Chiş.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, tot în prima parte a lunii decembrie 2014,  începerea acţiunii penale împotriva SC Mediafax Group şi a patru persoane aflate în stare de reţinere.

UPDATE, ora 18.55

Potrivit evz.ro, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societăţii comerciale Mediafax Group SA eşalonarea la plată pe o perioadă de 24 de luni a obligaţiilor fiscale exigibile, în sumă totală de 3.949.358 lei. Prejudiciul total produs statului în acest caz se ridică la 16.809.964 lei.

UPDATE, ora 19.00

Săptămâna trecută, Adrian Sârbu, acționar majoritar al Mediafax prin compania Allerria Management, a devenit și noul administrator al companiei, în locul Roxanei Grigoruță, pentru care a fost prelungită măsura arestului preventive, potrivit Românai TV.

Datele publicate în Monitorul Oficial precizează că Mediafax şi "noul director general Adrian Sârbu" au semnat un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014, document care urmează să fie ratificat la următoarea Adunarea Generală Extraordinară a Asociaților, conform Românai TV.

Pe lângă poziția de director general al Mediafax, Adrian Sârbu este și noul reprezentant al Allerria Management, companie care este administratorul unic al Mediafax SA.

UPDATE, ora 19.17

Adrian Sârbu a fost ridicat de procurori de la o întâlnire pe care o avea cu Marian Vanghelie la sediul uneia dintre firmele sale, relatează B1 TV.

UPDATE, ora 20.19

Avocatul lui Adrian Sârbu a ieşit din sediul Parchetului General. Acesta a declarat jurnaliştilor aflaţi în faţa sediului că Adrian Sârbu nu a dat nicio declaraţie în această seară, dar "vrea să dea mâine". Adrian Sârbu nu a ieşit încă din sediul Parchetului.

UPDATE, ora 20.36

Adiran Sârbu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, conform Antena 3.

UPDATE, ora 21.20

Mediafax Group a intrat oficial în insolvenţă, la jumătatea lunii decembrie 2014, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Cererea a fost înregistrată de către grupul de presă deţinut de Adrian Sârbu. Tribunalul Bucureşti a desemnat administrator judiciar provizoriu pe KPMG RESTRUCTURING SPRL, care va avea o remuneraţie provizorie de 5.000 lei din averea debitorului, conform HotNews.ro.

Potrivit deciziei, cererile creditorilor vor fi considerate cereri de declarare a creanţelor şi vor fi analizate atare de către administratorul judiciar.

Au fost fixate următoarele termene limită:

a) termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la sentinţa de deschidere a procedurii - 10 zile de la notificare, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor, care nu va depăşi 5 zile de la dată expirării termenului de depunere a acestora
b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului - 02.02. 2015
c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe - 23.02.2015
d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor - 23.03.2015
e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor - 02.03.2015

Mediafax Group reuneşte operaţiunile de presă scrisă, online şi agenţie de presă controlate în România de Adrian Sârbu, fostul şef de la Pro TV: Gândul.info, agenţia Mediafax, Ziarul Financiar, Business Magazin etc. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, în 2013 Mediafax Group a înregistrat o cifra de afaceri netă de 17,5 milioane de euro, pierderi de 2,6 milioane de euro, datorii de 15,4 milioane euro, compania având un număr mediu de 263 de angajaţi.

Conform Antitepari.ro, la Registrul Comerţului Mediafax Group figurează cu menţiunea "sechestru părţi acţiuni deţinute de unul sau mai mulţi acţionari”. Conform documentaţiei depuse la cererea de insolvenţă, societatea are datorii scadente de peste 62 milioane lei; restanţele la bugetele de stat depăşesc 5 milioane lei.  În septembrie 2014, Adrian Sârbu , acţionarul principal al MEDIAFAX GROUP SA, a înfiinţat o nouă societate, MEDIAFAX MALL SRL.

Citeşte şi Ce a declarat Adrian Sârbu la ieşirea din sediul Parchetului General

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii