Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:37 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrenalina unei misiuni efectuate cu elicopterul MI-17 (galerie foto+video)

ro

30 May, 2016 17:03 1182 Marime text
Oare ce este mai frumos decât senzația pe care o ai atunci când privești lumea de sus? Aceasta este lumea piloților, a celor care trăiesc printre nori, o lume în care nu pătrunde oricine, ci doar cei curajoși și iubitori de înălțime! Acolo sus nu este permisă nicio greșeală!
 
În lumea lor, a piloților, a intrat și Dragoș Bucurenci care a simțit adrenalina unei misiuni efectuate cu elicopterul MI-17 din dotarea Inspectoratului General de Aviație. Acesta a fost membrul unui echipaj angajat într-o misiune de monitorizare a traficului rutier prin survolarea autostrăzii A2, tronsonul București-Constanța.
 
Dragoș, împătimit de senzații tari, iubitor de înălțime și aventură, s-a integrat perfect în colectiv și a depus eforturi pentru îndeplinirea misiunii cu succes.
 
„Am mai avut ocazia să zbor cu elicopterul, dar nu am mai participat niciodată la toate etapele pregătirii unui zbor. A fost impresionant să descopăr cât de mulți oameni, de la meteorologi la tehnicieni, sunt implicați în fiecare zbor de elicopter. De obicei, vedem doar piloții, dar succesul zborului depinde și de această mică armată de oameni care nu se văd și care rămân la sol”, a declarat Dragoș Bucurenci.
 
Meseria de pilot este una dintre cele mai frumoase, însă și una dintre cele mai grele. Munca lor implică lucrul cu instrumente de navigație și cu sisteme de computere de la bordul elicopterelor, inclusiv rezolvarea situațiilor de urgență apărute pe timpul zborului și luarea de decizii în momente critice (cum sunt defecțiuni tehnice, schimbări bruște de condiții meteorologice). 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii