Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:50 15 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Națională „Apele Române” anunță 24 utilaje acționează pe malul mării pentru colectarea algelor

ro

03 Aug, 2020 17:20 580 Marime text

Alte două utilaje sunt pregătite să intre în funcțiune pe țărmul mării Negre. În acest moment sunt în total de 24 de utilaje de îndepărtare a algelor.
Astfel, din dispoziția directorului general A.N.Apele Române, ERVIN MOLNAR, au fost aduse alte două utilaje de la Administrația Bazinală de Apă Mureș, respectiv Crișuri, care suplimentează numărul celor existente la această oră și vin în sprijinul colegilor de la ABADL în vederea colectării algelor. Acestea se alătură celor două utilaje aduse de la Someș-Tisa (care vor sta timp de o lună), precum și celor utilizate de ABADL în număr de 20. Numărul de oameni care manevrează aceste utilaje sunt în număr de 34.
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral desfășoară, doar pe timpul nopții, activități de îndepărtare a algelor de pe zonele necontractate și de pe linia țărmului.
De la începutul lunii februarie și până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche, au fost colectate 8000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc. Doar în luna iulie, au fost colectate 6000 de tone, reprezentând 75% din cantitatea totală colectată de la începutul anului. Doar în ultimele 10 zile, au fost colectate 2000 de tone.
Echipele noastre de pe utilaje muncesc noapte de noapte și ridică sute de tone. Efortul este enorm, dar știm că munca noastră nu este în zadar.”  Bogdan Bola, director ABADL.
„Mă bucur să văd aceeași mobilizare și aceeași perseverență în aceste acțiuni. De aceea, le-am oferit încă de la început tot sprijinul și toată susținerea mea. Datorită muncii depuse de echipele Apelor Române, turiștii se pot bucura de plaje primitoare în acest sezon estival.”. Ervin Molnar, directorul general al ANAR.

Sursa text și foto: Compartimentul de comunicare și relatii cu presa Administrația Națională Apele Române

Ti-a placut articolul?

Comentarii