Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio, Majestate! Peste 17.000 de persoane au participat la funeraliile Reginei Ana

ro

13 Aug, 2016 19:35 1779 Marime text

Efectivele MAI au asigurat protecția pentru aproximativ 17.000 persoane care au participat la funeraliile Majestății Sale Regina Ana. Datorită mobilizării MAI, nu s-au produs incidente în planul ordinii și siguranței publice.

Pentru bună desfășurare a activităților care au avut loc în perioada 9 august — 13 august a.c., în contextul funeraliilor Majestății Sale Regina Ana, au fost la datorie aproximativ 1.400 de polițiști, jandarmi, pompieri și paramedici SMURD.

Efectivele MAI au asigurat protecția celor aproximativ 17.000 de persoane care au participat la activitățile organizate în aceste zile la Castelul Peleș, Palatul Regal și Curtea de Argeș. O atenție deosebită a fost acordată asigurării asistenței medicale de urgență, la locurile de desfășurare a ceremoniilor fiind prezente permanent echipaje de prim-ajutor, în special în zonele cu aflux mare de persoane. Pentru intervenția în situații de urgență au fost pregătite mijloace tehnice pentru stingerea incendiilor, autospeciale și motociclete SMURD.

Pe traseul de deplasare a cortegiului funerar, polițiștii rutieri au asigurat măsurile de fluidizare a traficului și, acolo unde a fost cazul, au restricționat circulația rutieră, conform avizelor eliberate de autoritățile locale. Totodată, pentru deplasarea în siguranță, convoiul funerar a fost însoțit permanent de echipaje ale poliției rutiere.

Ministrul Petre Tobă a dispus ca misiunile structurilor MAI să fie monitorizate și coordonate de Centrul Național de Conducere Integrată care să fie în măsură să mobilizeze resurse suplimentare, în caz de nevoie, astfel încât funeraliile să se desfășoare fără evenimente nedorite.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii