Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:17 22 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţiile în cazul lui Oprescu ar putea fi extinse

ro

25 Oct, 2015 00:16 977 Marime text
Sorin Oprescu ar putea fi acuzat şi de evaziune fiscală. Cel puţin aşa a declarat, la România TV, unul dintre avocaţii primarului general arestat şi suspendat.
Avocatul Alexandru Chiciu a arătat că Oprescu este stabilizat medical şi că, luni, se va face o cerere la DNA de audiere a edilului, pentru acuzaţiile care i-au fost aduse până acum, apărarea anticipând şi că este posibilă o extindere a cercetărilor în cazul acestuia.
 
"Prima temă este legată de contestaţia la cererea noastră de înlocuire a arestului preventiv şi a doua temă este legată de fondul cauzei, existând anticiparea apărării că procurorii vor solicita, în perioada următoare, o extindere a cercetărilor faţă de domnia sa. Repet, este o anticipare şi nu o informaţie concretă", a spus Chiciu.
 
Avocatul a explicat că anticipează o posibilă extindere a cercetărilor în cazul lui Oprescu pe baza faptului că procurorii anticorupţie verifică celelalte persoane din dosar cu privire la fapte de evaziune fiscală. Astfel, potrivit lui Chiciu, raportat la mersul anchetei, este posibil ca şi în cazul lui Sorin Oprescu să se facă o extindere a acuzaţiilor, menţionând că anchetatorii nu i-au anunţat despre vreun demers în acest sens: "În toate dosarele mari, s-a mers iniţial cu o acuzaţie şi, după 30, 40, 50 de zile, procurorii au procedat la extinderi ale acuzaţiilor, în preajma momentelor în care au prelungit arestarea. Miercuri, în mod normal, ar trebui să se facă o nouă cerere de prelungire şi atunci, având în vedere practica procurorilor anticorupţie, la rândul meu, intuiesc faptul că vor proceda în acest sens".
 
Avocatul a mai spus că Oprescu este pregătit să dea prima declaraţie în faţa anchetatorilor DNA în acest dosar, iar o solicitare în acest sens va fi făcut săptămâna viitoare la DNA.
 
Avocatul a mai arătat că, din punctul de vedere al apărării lui Sorin Oprescu, "ancheta are un curs unidirecţional", în sensul în care, deşi s-au solicitat patru martori ce puteau confirma teza apărării, aceştia au fost respinşi, la fel fiind respinsă şi confruntarea cu denunţătorul. În acest context, apărarea vrea să trimită o sesizare la CEDO.
 
Avocatul a arătat că pare că practica DNA de aduce la lumină noi acuzaţii chiar înaintea prelungirilor măsurilor preventive se transformă într-o cutumă, dând ca exemple de situaţii de acest gen cazul lui Radu Mazăre şi cel al Elenei Udrea: "La Mazăre, înainte de prelungire au scos chestia cu conturile, la Udrea, au scos chestia cu finanţarea partidelor".
 
Avocatul a precizat că, din punctul său de vedere, această modalitate în care procedează anchetatorii DNA ar fi ilegală.


Sursa foto: nineoclock.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii