Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:47 26 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități preventive pentru siguranţa elevilor din mai multe localități din judeţul Constanţa. Ce au învăţat cei mici

ro

10 May, 2019 10:41 334 Marime text

În cadrul campaniei naționale ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură”, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat seria activităților preventive în localitățile Amzacea, General Scărișoreanu, Plopeni și Chirnogeni.

Astfel, polițiștii au prezentat elevilor anumite pericole la care se pot expune prin lipsa adoptării unui comportament preventiv în mediul on-line, explicându-le acestora posibilele capcane ale neglijenței în socializarea virtuală, precum și măsurile pe care ar trebui să le ia atunci când se confruntă cu evenimente neplăcute.

În acest context, polițiștii au prezentat site-ul organizației ,,Salvați copiii” (www.oradenet.ro), venind în sprijin cu recomandări și sfaturi privind utilizarea internetului de către copii și adolescenți într-un mod creativ, util şi sigur.

Totodată, polițiștii le-au vorbit celor mici despre formele de manifestare a bullying-ului, a comportamentelor agresive, precum și despre răspunderea penală a minorilor.

Aceste teme se subscriu campaniei locale ,,Pregătiți pentru viață”, inițiată și implementată de polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii