Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:46 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunea „Eyes on Harbour 2018” Au fost efectuate controale în porturile maritime din Constanța. Ce s-a constatat

ro

02 Dec, 2018 10:24 398 Marime text
Acțiunea Poliției Transporturi, demarată la data de 26 noiembrie a.c., pentru protejarea consumatorilor și combaterea concurenței neloiale cu ocazia derulării operațiunilor comerciale prin porturile maritime a avut ca rezultat constatarea a 5 infracțiuni și 21 de contravenții.
 
În perioada 26 – 29 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au verificat respectarea legislației în materie vamală și fiscală, a protecției dreptului de proprietate industrială și a drepturilor de autor și au urmărit protejarea consumatorilor și combaterea concurenței neloiale cu ocazia derulării operațiunilor comerciale prin porturile maritime.
 
Acțiunea, coordonată de Direcția de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, desfășurată cu sprijinul polițiștilor de la Transporturi din Constanța și Galați, a vizat și prevenirea sustragerilor din obiectivele aflate în incinta complexului portuar maritim și respectarea normelor de conduită rutieră în zona portuară.
 
În cursul celor 4 zile, echipele de control au verificat 66 de societăți comerciale, 36 de containere și 578 de persoane și autovehicule. Verificările s-au soldat cu constatarea a 5 infracțiuni (2 la Legea 84/1990privind confecționarea și vânzarea verighetelor din aur pentru populațieși 3 la Codul Penal).

Totodată, au fost indisponibilizate mărfuri în valoare de 48.100 de lei și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.460 de lei.
 
În activități au fost angrenați și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, reprezentanți din cadrul birourilorvamale de frontieră din Constanța și Constanța Sud, Gărzii Forestiere și inspectori antifraudă din Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii