Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:30 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune în cartierul Anadalchioi. Poliţiştii locali constănţeni au efectuat un control în zonă. Iată motivul

ro

05 Apr, 2019 12:02 687 Marime text
În  cursul zilei de 04 aprilie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe acțiuni având ca scop respectarea  prevederilor privind ordinea și liniștea publică, precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Au fost constatate mai multe abateri de la normele legale și au fost aplicate 244 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 43.765 lei.

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 5, în intervalul 14.00-22.00, s-au efectuat următoarele operațiuni:
-14 polițiști locali au monitorizat  următoarele străzi și bulevarde din municipiul Constanța: Str.Vârful cu dor, Str.Arcului, Str.Liliacului, str.Nicolae Grindeanu, Str.Democrației, Str.Dunării, B.dul 1 Mai, Str.Petru Cercel, Str.Ana Ipătescu, Aleea Albăstrelelor, Str.Lirei, Str.Meșteru Manole,  Șos Mangaliei, Aleea Timonei, Bdul Aurel Vlaicu, etc.
- au fost legitimate 30 de persoane;
- au fost verificați 14 operatori economici;
-s-au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.825 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, OUG nr.97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de stare civilă ale cetățenilor români, etc.

De asemenea, politiștii locali împreună cu reprezentanți ai societății de salubrizare SC Polaris M Holding, lucrători ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primariei municipiului Constanța, Directia Generala de Asistenta Socială, Serviciul de probațiune și reprezentanți ai comunității rromă au continuat programul de ecologizare în zona stadionului Badea Cartan.
La actiune au fost prezenți și locuitori ai cartierul Henri Coanda și cei de pe strada Semănătorului, precum și reprezentanți din comunitatea rromă.

Astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

În acest sens, în această dimineață, în intervalul orar 08.00-10.00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sanătate Veterinară, Direcției Generale de Asistență Socială,RAEDPP Constanța au acționat în cartierul constănțean Anadalchioi, arondat străzilor Intrarea Semănătorului și Intrarea Câmpului, în scopul igienizării și menținerii curățeniei zonei, identificarea persoanelor care locuiesc în zonă fără forme legale, precum și pentru verificarea frecvenței școlare a persoanelor minore.

La fața locului au fost prezenți și prezentanți din comunitatea de rromi.

În timpul controlului efectuat locatarii au fost cooperanți și au colaborat cu oamenii legii, luându-și angajamentul de a păstra curățenia în zonă, de a nu crește animale și de a respecta normele de conviețuire și bună vecinătate, în caz contrar vor suporta consecințele legale.

"Menționăm faptul că, în zona au fost facute verificări periodic, iar persoanele fizice s-au conformat măsurilor dispuse de către autorități.
Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!", au transmis poliţiştii locali.

Ti-a placut articolul?

Comentarii