Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:30 17 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de donare de sânge la Mangalia! Când şi unde va avea loc

ro

21 Jul, 2019 15:13 561 Marime text

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine Constanța și Primăria Municipiului Mangalia organizează marți 23.07.2019, între orele 08.30- 13.30, o actiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.    

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt in evidență  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In  ziua donării se recomandă un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
  •     7 tichete de masa pentru produse alimentare;
  •     o zi liberă, în ziua donării, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
  •    decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;    
Vă așteptăm marți 23.07.2019, la Clubul Nautic Callatis (Portul Turistic) din localitatea Mangalia, cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii