Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:37 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de donare de sânge în Năvodari, județul Constanța. Unde poți dona și ce condiții trebuie să îndeplinești

ro

10 Feb, 2018 07:29 837 Marime text
 Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizează sâmbătă 17.02.2018, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.
         
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Navodari  si localitatile invecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
             
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    
             
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aduca de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
             
Cu 3 zile inainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
În  ziua donarii se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiază la cerere de:
- 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
- o zi liberă, în ziua donarii, in cazul donatorilor salariați, elevi, studenti si militari.
- decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sânge;    
 
Doritorii sunt așteptați sambata 17.02.2018, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă (langa Taxe si Impozite) str. Sănătății nr 3, din Năvodari cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii