Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:12 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune a Poliţiei Române în zona trecerilor la nivel cu calea ferată

ro

27 Aug, 2015 12:44 944 Marime text
 
Poliţia Română desfăşoară activităţi de prevenire a accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, din cauza nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic şi pentru reducerea consecinţelor acestora.
Astfel, sub coordonarea Direcţiei Rutiere și Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 526 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.
În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 5 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 1.182 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.005 pentru abateri prevăzute de legislația rutieră şi 156 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.
Poliţiştii au verificat 2.679 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au reţinut 66 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Dintre acestea, 17 au vizat nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, iar 17 efectuarea manevrei de depășire pe trecerile la nivel cu calea ferată, la mai puţin de 50 de m. înainte de acestea. De asemenea, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare neomologate, poliţiştii au retras 31 de certificate de înmatriculare auto.
Poliţiştii atrag atenţia că semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere. În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a traversa calea ferată!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii