Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:44 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident feroviar la o trecere la nivel cu calea ferată. Un TIR încarcăt cu lemne a fost lovit de un tren de călători (galerie foto)

ro

18 Apr, 2019 14:22 1206 Marime text
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că traficul feroviar între staţiile Coldău - Beclean pe Someş este blocat la această oră din cauza unui accident între un tir încarcăt cu lemne şi trenul de călători 15850, întregistrat la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 23+889, dotată cu semnale acustice şi luminoase, care funcţionau normal în momentul impactului. 

Potrivit unui comunicat transmis de CFR SA, din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului, 5 călători din tren au suferit răni uşoare, şoferul tirului a rămas încarcerat în cabină, iar primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii.
 
La faţa locului au ajuns deja reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţionează pentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat, precum şi reprezentanţii ISU şi SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite.

„În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea tirului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, 2 trenuri de călători – IR 1833 şi R 4102 – sunt oprite temporar în staţiile Beclean pe Someş şi Coldău.
 
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar aflat la faţa locului intervine operativ în zona feroviară şi acorda tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor întreprinse în zona accidentului, astfel încât circulaţia trenurilor pe ruta directă Dej – Beclean pe Someş să fie reluată în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp” - au transmis reprezentanții CFR SA. 

4 trenuri au fost oprite temporar:

IR 15830, Cluj Napoca - Bistrița Nord implicat în coliziune

IR 1833 Iasi - Timisoara Nord, stationeaza in Beclean pe Someș

IR 1834 Timisoara - Iasi, stationeaza in Coldău

R 4102, Cluj Napoca - Bistrița Nord, stationeaza in Coldău

Sursa foto: CFR SA

Ti-a placut articolul?

Comentarii