Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A vândut şase veveriţe primăriei şi s-a ales cu o amendă

ro

03 Aug, 2016 19:00 3692 Marime text

Caz halucinant în judeţul Bistriţa-Năsăud. Proprietara unui petshop  a vândut Primăriei Bistrița șase veverițe, pe care le ţinea  închise în voliera amplasată în parcul municipal. Patroana petshop-ului s-a ales însă cu o amendă de la Garda de Mediu, în valoare de 5.000 de lei.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu susţin că au amendat-o pe femeie, întrucât nu a putut prezenta documentele de proveniență ale acestor animale.

"S-a mers pe fir. S-a găsit firma aceasta, de fapt un PFA, care a vândut conform actelor șase veverițe către primărie. Din discuțiile cu firma respectivă, ei ziceau că le-au luat de la cineva de pe internet, din Oradea, și nu au mai reușit să dea de el. Chestia e că nu aveau acte de proveniență, aveau un soi de borderou, și, în condițiile acestea, pentru că au fost achiziționate și comercializate fără acte de reglementare, s-a aplicat sancțiunea de 5.000 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, Grațian Morariu, potrivit agerpres.ro

În final, bistriţeanca a plătit amenda la jumătate, întrucât, conform legislaţiei în vigoare, aceasta a beneficiat de o reducere a amenzii, pentru că a achitat suma în 48 de ore.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii