Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:04 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Salvatorul Ştefan Bejat în accident de motor Vă mai amintiţi dramele copiilor Vlad Tudor şi Costi Velcev? Iată legătura

ro

24 Apr, 2014 05:23 5167 Marime text
Ştefan Bejat n-a fost un om celebru, scrie jurnalul.ro.
Ștefan Bejat a fost un Salvator. A salvat oameni din mijlocul apelor, în timpul inundațiilor din 2005, i-a scos din troiene pe cei înghetați, atunci când a mers la deszăpeziri, a cărat în spate sute de saci cu ajutoare sinistraților din satele izolate. El nu apărea în fotografiile de mediatizare a acțiunii; întotdeauna mergea la cele mai îndepărtate case și pe cel mai imposibil drum. Știa că trebuie să fie acolo unde ceilalți nici n-ar fi îndrăznit să gândească.
Ştefan Bejat a murit duminică, în ziua de Paşte, în accident de motor.
Cazul Vlad Tudor
Aceeaşi publicaţie mai spune că în octombrie 2004, Ștefan a participat, pentru prima dată, la căutarea unui copil dispărut.
Vlad Tudor avea 4 ani și a dispărut duminică, 17 octombrie 2004, lângă pădurea Niculițel din județul Tulcea.
Voluntarii BGS, printre care se afla și Ștefan, au venit pentru a da o mână de ajutor la găsirea lui Vlăduț. Miercuri, 20 octombrie, o dată cu retragerea echipelor tv din zonă, forțele de ordine au întrerupt căutările în pădure.
Nu și voluntarii. Nu și Ștefan.
El n-ar fi putut întoarce spatele unui copil care avea nevoie de ajutor. A rămas acolo, căutând în continuare și sperând până în ultima secundă.
Vineri, 22 octombrie, a verificat chiar râpa în care copilul avea să fie găsit, a doua zi, de alți voluntari. În ciuda eforturilor, Vlad n-a mai putut fi salvat.
Pentru Ștefan, această tragedie a fost o lecție de viață. Știa că nu e de ajuns să vrei să faci bine, ci că trebuie să înveți să devii eficient atunci când faci bine.
Cazul Alis Sezer
Alis Sezer avea 2 ani și a dispărut sâmbătă, 17 mai 2008, pe un câmp din județul Constanța.
Polițiști, jandarmi și voluntari au măturat în zadar lanurile de grâu, orz și rapiță, care pe alocuri ajungeau la un stat de om.
Copilul a fost găsit la sfârșitul lunii iulie, când o combină a trecut peste el, prin orz.
Ștefan participase și el la căutări. Putea spune, ca și ceilalți, „am făcut ce a depins de mine, asta i-a fost soarta”.
Dar Ștefan credea că ceea ce depinde de el, atunci când e vorba de viața unui copil, trebuie să fie mai mult. Aproape perfect. Așa că în august s-a întors pe acel câmp, ca să vadă unde au greșit voluntarii.
Cazul Costi Velcev
Nu știu dacă poliția a făcut vreodată acest exercițiu, să verifice aria căutărilor și să o compare cu locul găsirii copilului.
Să-și reproșeze „200 de metri dacă mergeam mai departe...”.
Știu însă că Ștefan a fost acolo, pentru că a vrut să vadă exact unde și cum s-a greșit.
Așa cum s-a întors și la Rânca, unde cadavrul lui Costi Velcev, (foto) băiețelul de 7 ani dispărut la 23 iulie 2009, a fost găsit de un văcar, trei săptămâni mai târziu.
L-a căutat pe acel om, a stat de vorbă cu el, a mers în zona în care acesta a găsit copilul.
Ştefan Bejat va fi înmormântat azi la Cimitirul Pantelimon2.
În memoria sa prietenii au postat pe youtube un filmuleţ.
sursa text şi foto Stefan Bejat: jurnalul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii