Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE El lider maximo va fi incinerat A murit Fidel Castro. Urmează 9 zile de doliu naţional (video)

ro

26 Nov, 2016 07:43 3401 Marime text
Fostul preşedinte cubanez, Fidel Castro, a încetat din viaţă la vârsta de 90 de ani, anunţă presa de la Havana, citată de BBC. Fostul „Lider Maximo“ s-a retras din activitate în 2008 când a şi încredinţat conducerea Cubei fratelui său, Raul Castro.

Fidel Castro a fost văzut în public ultima dată în luna august a acestui an, cu ocazia zilei sale de naştere (13.08.1926).

Înainte de a-i încredinţa frâiele regimului de la Havana fratelui său Raul, Fidel Castro a condus ţara cu o mână forte timp de aproape o jumătate de secol.

Susţinătorii l-au lăudat mereu pe El Lider Maximo drept omul care a redat Cuba poporului. Pe de altă parte, adversarii săi politici l-au acuzat de suprimarea brutală a opoziţiei.

În primăvara acestui ani, Fidel Castro a ţinut unul dintre rarele sale discursuri în ultima zi a Congresului Partidului Comunist din Cuba.

Fidel a recunoscut atunci că el a îmbătrânit, însă afirma că ideologia comunistă cubaneză încă este actuală şi că poporul cubanez „va ieşi mereu victorios“.

UPDATE - Fostul lider de la Havana va fi incinerat

Anunţul decesului lui Fidel Castro a fost făcut aseară de fratele său, Raul Castro, printr-un mesaj televizat. Acesta a confirmat că iniţiatorul Revoluţiei Cubaneze a trecut în nefiinţă pe data de 25 noiembrie, la ora 22:29.

Actualul lider de la Havana a mai precizat că ultima dorinţă a lui Fidel Castro a fost ca rămăşiţele sale pământeşti să fie incinerate.

În această dimineaţă, în Capitala cubaneză au început pregătirile pentru funeraliile naţionale ale fostului preşedinte. Autorităţile de la Havana au decretat 9 zile de doliu naţional în memoria lui El lider maximo.

Citeşte şi...  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii