Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit "comisarul Columbo "

ro

25 Jun, 2011 02:24 3532 Marime text

colombo.jpgActorul american Peter Falk, celebru în lumea întreagă pentru rolul din serialul de televiziune "Columbo", a murit în Los Angeles, joi noapte, la vârsta de 83 de ani.

Potrivit anunţului făcut de familia actorului, Peter Folk "a murit în pace în locuinţa sa din Beverly Hills". Cauza morţii nu a fost dezvăluită.

În 2008, fiica sa adoptivă a spus că actorul suferea de demenţă, boală cu care a fost diagnosticat în 2007, şi de Alzheimer.

Născut în 1927, la New York, Peter Falk nu mai vedea cu un ochi încă de la vârsta de trei ani, din cauza cancerului de care a suferit.

Peter Falk l-a interpretat pe locotenentul Columbo în peste 70 de filme de televiziune, ce au fost difuzate între anii 1968 şi 2003. Totuşi, Falk a devenit celebru cu mult înainte de a prelua rolul inspectorului de poliţie în faimosul impermeabil bej, cu ţigară în colţul gurii şi cu o grimasă permanentă, deoarece actorul a fost de două ori nominalizat la premiile Oscar, pentru partiturile din filmele "O poveste ca în filme" (1961) şi "Murder, Inc." (1960), obţinând, de asemenea, cinci premii Emmy şi o nominalizare la Globul de Aur.

Sursa: Adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii