Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost unul dintre cele mai liniştite examene de Bacalaureat. Peste 5.000 de poliţişti s-au ocupat de puţinele incidente

ro

09 Jul, 2016 09:55 1511 Marime text
Probele examenului național de Bacalaureat s-au încheiat fără incidente de ordine publică. Peste 5.000 de angajați MAI au acționat suplimentar față de dispozitivul curent pentru desfăşurarea în condiții de siguranță a BAC–ului.


În baza planului de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, peste 3.000 de polițiști și 2.000 de jandarmi au asigurat, la nivel național, măsurile de ordine și siguranță publică în zona centrelor de examinare, pe timpul desfășurării probelor examenului de Bacalaureat. 

Pentru prevenirea faptelor antisociale și păstrarea unui climat de siguranță ridicat, în perioada 13 iunie -8 iulie a.c., la nivel național s-au intensificat misiunile de asigurare a ordinii publice în zonele din proximitatea celor peste 1.900 de licee și colegii. Ca urmare a acestor măsuri organizatorice, nu s-au înregistrat evenimente deosebite în planul ordinii publice.

În vederea soluționării imediate a oricăror situații, efectivele MAI au fost permanent în legătură cu reprezentanții liceelor și colegiilor, stabilindu-se persoane de contact la nivelul fiecărei instituții de învățământ unde s-au organizat aceste probe.

Dispozitivul suplimentat de ordine publică a asigurat transportul în siguranță al lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestaţii şi retur.

Pentru siguranța elevilor, prevenirea accidentelor rutiere şi evitarea ambuteiajelor la orele de vârf, poliţiştii rutieri au acționat pe arterele de circulație din perimetrul unităților de învățământ. De asemenea, pompierii inspectoratelor pentru situații de urgență au fost mobilizați în această perioadă pentru prevenirea oricăror situații de urgență.

Până la afișarea rezultatelor examenelor de BAC, depunerea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale (16 iulie), efectivele MAI vor râmâne în dispozitiv în zona centrelor unde sunt constituite comisiile de evaluare a lucrărilor şi de soluţionare a contestaţiilor.

Asigurarea condițiilor de ordine și siguranță publică pe perioada desfășurării examenului de Bacalaureat a reprezentat o prioritate a activităților structurilor operative ale MAI din această perioadă, toate măsurile dispuse în planul ordinii publice având un scop preventiv și de descurajare a faptelor antisociale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii