Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

70 de secţii de votare din ţară cu prezenţă de 0%. Află județele unde nimeni nu a votat

ro

06 Oct, 2018 20:10 1646 Marime text
Niciun alegător nu a trecut pragul a 70 de secţii de votare din ţară, unde s-a înregistrat prezenţă de zero la sută până la ora 16.00, scrie Observator TV. 

Cele mai multe sunt în judeţul Harghita. La polul opus este Mănăstirea Sihăstria din Neamţ, unde prezenţa depăşeşte 125%.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), până la ora 16.00, într-un număr de 70 de secţii de votare prezenţa la vot a fost de zero la sută.

În aceste secţii de votare nu a intrat niciun alegător pentru a-şi exprima opţiunea la referendumul pentru familie.

Majoritatea sunt secţii de votare din zonele rurale, dar există şi câteva în oraşe, trei fiind chiar în municipiul Bucureşti, cele trei secţii în cauză sunt în Sectorul 3. Cele mai multe secţii de votare cu prezenţă 0% sunt în judeţul Harghita, respectiv 13, judeţul cu cea mai mică rată de participare la referendum.

Alte nouă secţii de votare cu prezenţă zero la sută sunt în judeţul Alba, şase sunt în judeţul Mureş, câte cinci în judeţele Cluj, Hunedoara, Satu Mare şi Vâlcea. Patru secţii de votare în care nu a intrat niciun alegător sunt în Covasna. 

La polul opus este secţia de votare de la Mănăstirea Sihăstria din judeţul Neamţ, unde prezenţa la vot e de 125,14 %. Pe listele permanente au fost înscrise 167 de persoane. Dintre acestea, doar 84 s-au prezentat la vot, dar 125 de alegători au votat pe listele suplimentare, numărul total al voturilor exprimate aici fiind de 206. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii