Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

51 de persoane, judecate pentru licitatii frauduloase pe Internet

ro

27 Sep, 2010 23:57 1394 Marime text

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea in judecata a 51 de persoane, acuzate ca organizau licitatii frauduloase pe site-uri de comert electronic.

Acuzatii au prejudiciat 420 de persoane cu aproximativ 2 milioane de dolari, informeaza un comunicat DIICOT, remis catre Ziare.com.

Cele 51 de persoane au fost deferite justitiei pentru constituirea unui grup infractional organizat, infractiuni informatice, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, dar si spalare de bani.

Trimiterea in judecata a vizat activitatile a trei grupuri infractionale care actionau pe teritoriul Romaniei si care colaborau intre ele, organizand licitatii frauduloase pe site-uri de comert electronic, precizeaza comunicatul.

Inculpatii ofereau spre vanzare sau inchiriere, la preturi atractive, autoturisme de lux, ambarcatiuni usoare sau alte bunuri cu o valoare de piata deosebita, bunuri pe care nu le detineau in realitate, apeland in acest sens la crearea unor pagini web ori conturi de posta electronica similare unora apartinand unor companii specializate in astfel de tranzactii.

In aceasta modalitate au fost pagubite 420 de persoane, iar valoarea totala a prejudiciului s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de dolari.

Pentru recuperarea prejudiciului, asupra bunurilor mobile si imobile apartinandmembrilor reteleis-au instituit masuri asiguratorii pana la concurenta sumei de 2.440.185 de lei.

Dosarula fosttrimis spre solutionare la Tribunalul Valcea.

Sursa: Ziare.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii