Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

500 de milioane de oameni riscă să contracteze virusul Zika

ro

04 May, 2016 11:09 1621 Marime text
 
Un înalt oficial al Pan American Health Organization (PAHO) a declarat ieri că aproximativ 500 de milioane de oameni din America sunt expuși riscului de a fi infectați cu virusul Zika.
 
„Este important de remarcat faptul că pentru toate țările care au raportat focare detectate de Dengue și Chikungunya în ultimii ani, adică de 15 ani, este luat în considerare riscul de a avea focare de Zika”, a declarat Sylvain Aldighieri, responsabil cu problematica Zika în cadrul PAHO, potrivit agenţiei Xinhua.
 
Reprezentantul PAHO a mai precizat că se așteaptă să apară focare de Zika în America Centrală până în America Latină și până la nord de Argentina și în Caraibe.
 
Vă reamintim că, virusul Zika se transmite în principal prin mușcătura unui țânțar infectat, mod în care se răspândește Chikungunya și dengue. Simptomele includ febră, erupții cutanate, dureri articulare și ochi roșii, dar boala severă care necesită spitalizare este mai puțin frecventă iar cazurile fatale sunt rare. Pentru tratamentul împotriva acestui virus nu există nici un vaccin sau medicament disponibil.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii