Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:39 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de ani de la înființare Ceremonie aniversară a Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”

ro

24 May, 2019 18:42 668 Marime text
Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Mihai Dan Chirică, a participat vineri, 24 mai, la ceremonia dedicată împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeș.

În cadrul festivității, militarilor cu rezultate deosebite din cadrul batalionului li s-au conferit embleme de onoare și de merit.

„Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” împlineşte, la 1 iunie, 50 de ani de la înfiinţare. Dumneavoastră, militarii acestei unități ați dovedit, în toată această perioadă, valoare şi profesionalism, demonstrând zi de zi că vânătorii de munte au fost şi sunt adevărate trupe de elită pentru care piscurile Munţilor Carpaţi reprezintă locul unde ei se simt cel mai bine. Atât în nume personal, cât şi în al întregii echipe de conducere a Ministerului Apărării Naţionale, vă urez La mulţi ani!  şi țin să vă felicit pentru modul exemplar în care aţi acţionat şi acţionaţi pentru a duce la îndeplinire importantele misiuni încredinţate de-a lungul timpului”, a transmis secretarul de stat în cadrul ceremoniei de la Curtea de Argeș.


Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte au participat la misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Balcani, iar în anul 2014, în semn de apreciere a rezultatelor remarcabile, Drapelul de luptă a fost decorat cu „Emblema de Onoare a Statului Major General”, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de „Ofiţer” cu însemn pentru militari, de război și „Emblema de Onoare a Armatei României” cu însemn de război.

Ti-a placut articolul?

Comentarii