Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

40 de gospodării din Tuzla au fost inundate. Vezi cum au reacţionat autorităţile

ro

24 Jan, 2013 16:22 1787 Marime text

Instituția Prefectului Județul Constanța a fost informată în această dimineață de către Primăria Tuzla despre faptul că nivelul apei din sol a crescut foarte mult în zonă, în urma ploilor și topirii zăpezilor căzute în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013, fiind astfel afectate aproximativ 40 de gospodării.

În urma acestei informări, prefectul Eugen Bola a luat legătura cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral Constanța și a dispus ca pompele pe care instituția le are în administrare să fie pornite de urgență în scopul scăderii nivelului de apă din Balta Tuzla, pentru a se face posibilă astfel scurgerea apei din gospodării.

De asemenea, prefectul a discutat situația din zonă cu directorul executiv al DSPJ Constanța, dr. Dina Constantin. Astfel, o echipă DSPJ Constanța, Serviciul de Control în Sănătate Publică, s-a deplasat în localitatea Tuzla unde s-a constatat că aproximativ 40 de gospodării sunt afectate de nivelul crescut de apă din sol și deversări de ape fecaloid - menajere. Echipa DSPJ a prelevat probe de apă potabilă din zona afectată, iar la primărie au fost date spre folosință 50 de kg de var cloros.

Astfel, Primăria Tuzla va repartiza varul cloros și va supraveghea dezinfecția în gospodăriile afectate conform instrucțiunilor DSPJ Constanța (sub supravegherea medicilor de familie). De asemenea, primăria va supraveghea funcționarea pompelor Administrației Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral Constanța. Medicii de familie vor efectua catagrafia copiilor cu vârste cuprinse între 1-15 ani din zona afectată în vederea efectuării vaccinării antihepatită A și vor comunica către DSPJ Constanța cazurile de boală infecțioasă cu transmitere digestivă din perioada decembrie 2012- ianuarie 2013.



 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii