Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

370 de poliţişti de frontieră şi patru nave maritime au participat în 2017 la operațiuni FRONTEX

ro

15 Feb, 2018 14:44 1635 Marime text
Poliţia de Frontieră Română a participat, în anul 2017, la 13 operaţiuni comune şi un proiect pilot organizate sub egida FRONTEX şi a detaşat în cadrul operaţiunilor 370 de poliţişti de frontieră şi patru nave maritime, potrivit bilanţului pe anul 2017 prezentat, joi, de şeful IGPF, Ioan Buda, citat de Agerpres.ro. 
 
De asemenea, au mai fost detaşate trei autospeciale cu termoviziune, şase echipaje canine, 27 autospeciale de patrulare şi 46 autoturisme de serviciu.
 

"Anul trecut, poliţiştii de frontieră de pe navele Poliţiei de Frontieră Române au avut o contribuţie importantă în misiunile desfăşurate în Marea Egee şi Marea Mediterană, prin salvarea a peste 1.800 de persoane aflate pe ambarcaţiuni supraaglomerate, în pericol să se scufunde", potrivit datelor prezentate la bilanţ.

 
În cursul anului 2017 au fost încheiate şi puse în aplicare planuri de cooperare cu structurile similare din Republica Ungară, Republica Bulgaria, Republica Moldova, Republica Serbia şi Ucraina, precum şi din statele membre ale Uniunii Europene, fiind desfăşurate activităţile specifice conform prevederilor acestora, la care au participat 545 reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră.
 
De asemenea, IGPF a participat la activităţile Forumului European privind Funcţiile de Pază de Coastă, precum şi la exerciţiul comun destinat pregătirii statelor membre pentru implementarea politicii maritime integrate şi dezvoltării cooperării între instituţii.
 
În perioada de referinţă, 680 poliţişti de frontieră au participat la cursuri de pregătire, specializare şi perfecţionare organizate sub egida FRONTEX, EUROPOL, CEPOL etc.
 

"La data de 01.12.2017 a fost revizuit Programul naţional aferent Fondului pentru Securitate Internă componenta Frontiere şi Vize 2014-2020 prin suplimentarea fondurilor alocate cu suma de 18.500.000 euro la Acţiunea Specifică pentru echipamente Frontex, pentru achiziţionarea a trei şalupe de intervenţie şi o navă maritimă de patrulare, care pot fi detaşate în cadrul operaţiunilor comune FRONTEX", arată sursa citată

Sursa:  Agerpres.ro. 
Sursa foto: Politia de Frontiera
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii